NWE MKRS COLUMN: KEVIN SWEEP

NWE MKRS COLUMN: KEVIN SWEEP
In aanloop naar het NWE MKRS FESTIVAL ’24 schrijven onze nieuwe makers onregelmatig een column. Over hun proces en alles wat ze gaandeweg op hun pad tegenkomen. Deze week deelt Kevin iets over zichzelf.

NWE MKRS COLUMN: ABDALLAH OMAR MAHAMED

NWE MKRS COLUMN: ABDALLAH OMAR MAHAMED
In aanloop naar het NWE MKRS FESTIVAL ’24 schrijven onze nieuwe makers onregelmatig een column. Over hun proces en alles wat ze gaandeweg op hun pad tegenkomen. Deze week deelt Abdallah iets over zichzelf.

ICAF NWE MKRS ’23 – 31 oktober 2023

ICAF NWE MKRS ’23 – 31 oktober 2023
ICAF NWE MKRS is het jaarlijkse festival dat jong community arts-talent uit Nederland verbindt, inspireert, viert en een podium geeft. En binnenkort vindt de 2023 editie plaats! Maar dit keer neemt het programma een kleine wending… Als ICAF beschouwen we community arts als een kunstdiscipline op zichzelf. Binnen deze discipline heeft de kunstenaar een hele ...

NWE MKRS COLUMN: Joost Roskam

NWE MKRS COLUMN: Joost Roskam
In aanloop naar het NWE MKRS FESTIVAL ’22 schrijven onze nieuwe makers onregelmatig een column. Over hun proces en alles wat ze gaandeweg op hun pad tegenkomen. Deze week deelt Joost Roskam iets over zichzelf.

NWE MKRS COLUMN: Patrick Ribeiro

NWE MKRS COLUMN: Patrick Ribeiro
In aanloop naar het NWE MKRS FESTIVAL ’22 schrijven onze nieuwe makers onregelmatig een column. Over hun proces en alles wat ze gaandeweg op hun pad tegenkomen. Deze week de beurt aan Patrick Ribeiro, over zijn komende voorstelling ‘Terra nha Pai’.

NWE MKRS COLUMN: Joost Roskam

In aanloop naar het NWE MKRS FESTIVAL ’22 schrijven onze nieuwe makers tweewekelijks een column. Die kan gaan over van alles wat op ze op hun pad tegenkomen. Deze week bijt Joost Roskam het spits af met de vraag: Wat is rijkdom?

Nieuwe maker: Anneloes.

Nieuwe maker: Anneloes.
“Hoi! Mijn naam is Anneloes. Ik ben choreograaf en danser. Na mijn studie religiewetenschappen besloot ik de opleiding Docent Dans te volgen op Codarts Rotterdam. Voor mijn afstudeerstage maak ik een productie met een groep van zeven mensen die elkaar van te voren nog niet kennen (behalve twee dan, omdat ze collega’s zijn).

Nieuwe Maker: Pauline.

Nieuwe Maker: Pauline.
“Voor me, staat een jong en pienter meisje. Per toeval hoor ik het. Haar beide ouders hebben een verstandelijke beperking. Mijn mond valt nogal wijd open van verbazing. Kan dit? Gebeurt dit? Zijn er werkelijk kinderen die opgroeien en groot en zelfstandig worden bij ouders met een verstandelijke beperking? Lukt dit? Is er een ondersteunend ...

Emma Janssen

MAN
Emma Janssen
Theater maken met 6 gedreven jonge heren, midden in de Schilderswijk in Den Haag. Ayoub, Ismail, Achraf, Amir, Mahmut en Enoch zijn de spelers van de voorstelling die nog volledig in de kinderschoenen staat. Mijn naam is Emma Janssen, geboren in 1997 in Deventer. Na het afronden van de opleiding Artiest Theater aan het MBO ...

Robin Tinkhof

Robin Tinkhof
“Ik ben Robin, een ras Rotterdamse. Dit jaar studeer ik af als theatermaakster en -docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Voor mijn eindregie bij het Rotterdams Wijktheater ben ik een voorstelling aan het maken met drie vrouwen. We werken vanuit de verhalen van Nina Simone en Maya Angelou. Twee vrouwen die in hun ...