Nieuwe maker: Anneloes.

Nieuwe maker: Anneloes.

“Hoi! Mijn naam is Anneloes. Ik ben choreograaf en danser. Na mijn studie religiewetenschappen besloot ik de opleiding Docent Dans te volgen op Codarts Rotterdam. Voor mijn afstudeerstage maak ik een productie met een groep van zeven mensen die elkaar van te voren nog niet kennen (behalve twee dan, omdat ze collega’s zijn).

Wat de groep gemeen heeft, is verbondenheid met een religie en/of spiritualiteit. Zo is er een christelijke danser; een antropologie student met islamitische achtergrond; een boeddhistisch/christelijke muzikant, een Joodse geestelijk verzorger; een gospelzangeres; een vertegenwoordiger van het Internationaal Soefi centrum Rotterdam, en een katholieke priester. Ik ben dan ook intens blij om – zelfs in coronatijd – met zo’n bijzondere groep te kunnen werken!

Dit project is ontstaan vanuit twee persoonlijke fascinaties. Opgegroeid in de Biblebelt, heb ik sinds jongs af aan de drang om een plek te creëren waar mensen vanuit verschillende levensbeschouwingen elkaar kunnen ontmoeten. Ook de verbinding tussen lichaam en geest en wat dit betekent, fascineert mij enorm. De combinatie hiervan onderzoeken we – verbaal en non-verbaal – in de repetities. Hierbij proberen we manieren te vinden om het onbeschrijfelijke, het onnoembare, dat wat moeilijk uit te drukken valt, toch te kunnen verbeelden. Het eindresultaat gaat in première tijdens het NWE MKRS Festival 2021.

Anneloes.”


Deel deze pagina: