Wie en wat

Hartslag van de stad

Wij geloven erin dat cultuur de basis vormt voor een evenwichtige samenleving; een samenleving waar iedereen deel van moet kunnen uitmaken. Waar ieders stem kan worden gehoord en ieders verhaal een podium heeft. Het RWT maakt daarom al 30 jaar theatervoorstellingen voor en door mensen die voor het eerst kennismaken met theater. Theater prikkelt ons inlevingsvermogen. Theater laat je voelen wat het is om in andermans schoenen te staan.

Met een klein team van professionele theatermakers trekken wij de stad in op zoek naar ongehoorde verhalen, naar ongeziene helden, naar onuitgesproken conflicten. De verhalen en ervaringen van de mensen die we ontmoeten brengen wij samen met hen naar het theater. Wij volgen daarmee de hartslag van de stad; onze spelers vormen een afspiegeling van een steeds veranderende, grootstedelijke samenleving. Een mix van culturen en maatschappelijke lagen.

Voorstelling of randprogramma op maat

Wilt u meer van het Rotterdams Wijktheater ervaren dan alleen de theatervoorstelling? Dat kan! Wij vinden het belangrijk om haar bezoekers op verschillende manieren inhoudelijk te betrekken bij haar projecten. Daarom bieden we bij onze theatervoorstellingen altijd een randprogramma dat we speciaal voor scholen, bedrijven of organisaties op maat kunnen maken. We verzorgen workshops, inleidingen, nagesprekken en presentaties die gekoppeld zijn aan een thema uit één van onze voorstellingen.

Wij maken ook voorstellingen in opdracht van bedrijven of organisaties rondom een bepaald thema voor een specifieke doelgroep. Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever maken we een project op maat.

Bij opdrachten gaan we altijd eerst een oriënterend gesprek aan om samen met de opdrachtgever te kijken wat de wensen zijn. Op basis daarvan maken wij een plan en een offerte.

Voor meer informatie en overleg kunt u contact opnemen met Stefan van Hees: 010 423 01 92 of stuur een mail.

Missie

Het produceren en uitvoeren van relevante en herkenbare theatervoorstellingen mét, dóór en vóór mensen uit maatschappelijke groeperingen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen. Op participatieve basis, met professionele ondersteuning, willen wij theater maken dat mensen een stem geeft, lokaal talent ontwikkelt, gemeenschappen versterkt en de community arts zowel nationaal als internationaal verder helpt ontwikkelen.