Robin Tinkhof

Robin Tinkhof

“Ik ben Robin, een ras Rotterdamse. Dit jaar studeer ik af als theatermaakster en -docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Voor mijn eindregie bij het Rotterdams Wijktheater ben ik een voorstelling aan het maken met drie vrouwen. We werken vanuit de verhalen van Nina Simone en Maya Angelou. Twee vrouwen die in hun tijd erg hebben gestaan voor het recht van de zwarte vrouw. Het wordt een verweving tussen documentair en autobiografisch theater. Het materiaal bestaat uit verhalen van deze twee iconische vrouwen maar ook uit persoonlijke verhalen van mijn speelsters.
Thema’s als pijn, verlangen en liefde zijn uitgangspunten waarop we verder bouwen. Wat hebben deze twee iconische vrouwen betekend voor de huidige maatschappij? Hoe hebben zij hun strijd aangepakt? Wat willen ze ons meegeven? Hoe staan wij nu als vrouw in de huidige samenleving? Met welke moeilijkheden komen we in aanraking? Wat zijn de verschillen? Wat zijn de overeenkomsten? En allerbelangrijkst, wat is de volgende stap naar verandering?”

 


Deel deze pagina: