De tour is begonnen

De tour is begonnen

De tour is begonnen.

Afgelopen maand ging Verloren Onschuld in Première en begon de start van de tour in De Hillevliet. Daar speelden we vier unieke voorstellingen, met bijzondere ontmoetingen, mooie bloemen en een hapje en een drankje van de Volkskantine. Er was ook media-aandacht voor Verloren Onschuld. Onder andere van NOS Radio 1, de Volkskrant en het AD. Nieuwsgierig? Check de linkjes op de pagina van Verloren Onschuld

Een week later, met een bus vol stoelen, techniek en memobriefjes verplaatsten we naar Verzamelgebouw ’t Klooster, daar raakten we na de voorstelling een discussie over ‘het onmenselijke systeem’ en bleek de conclusie en vraag: Wij zijn het systeem en we zijn allemaal mensen, maar waarom creëren we geen systeem met een menselijke maat?

Publieksreactie – 25 mei

De week erop speelde Verloren Onschuld in de Scots International Church en bij Formaat, werkplaats voor participatief drama. Het publiek kon zich wederom inlezen in de Waarheids- en Verzoeningscommissie en hoe die commissie ons het geïnspireerd. Na de voorstelling deed iemand de oproep om te gaan protesteren. “Als we verandering willen hebben we massa nodig! Laat je horen!”

We hebben samen al mooie stappen gezet. De verhalen hebben een toehoorder gekregen en we durfden in gesprek te gaan met elkaar over de verhalen uit de voorstelling en de aansluitende thema’s institutioneel racisme en democratie. Wat nu? We gaan door, want na de zomer is Verloren Onschuld op nog veel meer locaties te zien in en rondom Rotterdam.

De Volkskrant over Verloren Onschuld

Deel deze pagina: