ICAF: Community, Art, Power

17,70

Artikelnummer: 50 Categorie:

Beschrijving

Essays en verslagen naar aanleiding van het International Community Arts Festival 2011, Rotterdam

International Community Arts Festival (ICAF) in Rotterdam had in 2011 het thema “Power of Community Arts”. Na een inspirerend festival schreven verschillende community arts makers en theoretici, die aanwezig waren op het festival onder leiding van festival-directeur Eugene van Erven essays en verslagen over de kracht van community arts. Deze verslagen zijn gebundeld in dit prachtige boek.

Het boek bevat unieke verhalen van onder andere Matt Jennings over de dilemma’s in de Noordierse community arts, Kerrie Schaefer over Big hART, Michael Romanyshyn over Interculturele community muziek, Edith Scher over de geschiedenis van community theater in Argentinië en François Matarasso over de veranderingen tussen community arts in de jaren tachtig en nu. Daarnaast is er een uitgebreid artikel over het ICAF-seminar door Jan Cohen-Cruz, en een fascinerend essay van de inheemse groep Debajehmujig uit Canada over hun bijzondere positie in de kunstwereld.

+ filmmateriaal!
Tot slot bevat het ICAF boek een 55 minuten durende documentairefilm, waarin de verschillende dimensies van community arts in beeld en geluid zijn vastgelegd.

 

Prijs is incl. verzendkosten binnen Nederland.