Verloren Onschuld Film & Nagesprek

Verloren Onschuld is terug! 

De onthutsende verhalen van de gedupeerden van het toeslagenschandaal zijn nu te zien als film in combinatie met een nagesprek.

OVER HET VIDEODOCUMENT

Het videodocument ‘Verloren Onschuld’ is een film van 30 minuten gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling, geschreven door Fenneke Wekker en geproduceerd door het Rotterdams Wijktheater. Deze film van Verloren Onschuld is geen registratie van een theaterstuk, het is meer dan dat.

Deze film is apart geproduceerd zodat we de verhalen van de gedupeerden kunnen blijven vertellen, zodat hun verhalen gehoord blijven. Met onlosmakelijk daaraan verbonden een nagesprek geleid door een professional. De film is speciaal gemaakt om te kunnen vertonen via een beeldscherm of projectie.

Met een half uur film en een half uur nagesprek duurt het programma ruim een uur. We doen het graag voor kleine groepen tot ca. 25 deelnemers. Zo is er in het nagesprek genoeg ruimte voor iedereen om reacties te delen en actief naar elkaar te luisteren.

NOG EVEN OVER DE VOORSTELLING VERLOREN ONSCHULD

Verloren Onschuld was de uitkomst van een samenwerking tussen diverse gedupeerden van het toeslagenschandaal en het Rotterdams Wijktheater. Gebaseerd op gesprekken met de lotgenotengroep “de Volhouders Rotterdam”, gaf de voorstelling een ontluisterend beeld van de hel die de gedupeerden tussen 2005 en 2019 hebben doorleefd.

Als kijker werd je meegenomen in de formele setting van een Waarheidscommissie en kwam je oog in oog met de verhalen van gedupeerden van het toeslagenschandaal.

De verhalen die naar voren komen zijn veertien jaar lang ongehoord gebleven, niet serieus genomen door omstanders, familieleden en hulpverleners, en stelselmatig weggewuifd als ‘treurige incidenten’ door de politiek, Belastingdienst en gemeenten.

Wil jij een vertoning van de Verloren onschuld Film met een Nagesprek?

Neem contact met ons op en mail onze creative producer: stefan@rotterdamswijktheater.nl