NWE MKR ’24: Abdallah Omar Mahamed

In aanloop naar het NWE MKRS FESTIVAL ’24 schrijven onze nieuwe makers onregelmatig een column. Over hun proces en alles wat ze gaandeweg op hun pad tegenkomen. Deze week deelt Abdallah iets over zichzelf.

 

April 2024 – Een Persoonlijke Reflectie: Samenwerken en Zelfontdekking.

Sinds midden februari kom ik met 13 jongvolwassen mede-experts van het leven, samen in sessies die ons dieper doen graven dan alleen het bereiden van gerechten en samen eten. Het zijn momenten van samenzijn, waarbij we niet alleen elkaars smaken proeven, maar ook elkaars verhalen delen en de betekenis van echte ontmoetingen verkennen.

We begonnen te filosoferen over de essentie van ontmoetingen.

Kunnen we iemand echt ontmoeten zonder vooroordelen? Of worden we allemaal beïnvloed door de maskers die we dragen om onszelf te beschermen? Deze vragen daagden ons uit om eerlijk naar onszelf te kijken en de moed te vinden om onze kwetsbaarheid te tonen.

In onze openhartige gesprekken, erkenden we de rol van angst bij het tonen van onze ware zelf aan anderen maar, zijn we vastbesloten om die angst te overwinnen en oprecht te zijn in onze ontmoetingen. Het is een viering van zelfvertrouwen, zelfexpressie en zelfontdekking, waarbij we anderen willen inspireren met onze verhalen en unieke perspectieven op het leven. Ik zie namelijk iedereen als mede-expert van dit leven.

Als leider van deze groep jongvolwassenen voel ik de druk om alles perfect te doen. Als kunstenaar streef ik naar perfectie, niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen die ik nu, naderhand, als vrienden beschouw. Maar ik realiseer me nu dat perfectie niet het doel is. Het gaat om het delen van mijn authentieke zelf, zonder maskers, zonder angst. Ik ben op een zoektocht naar antwoorden, een reis naar het vinden van balans tussen zelfontdekking en waar het nou eigenlijk schuurt binnen de samenleving… Ik weet dat ik niet alleen ben in deze strijd.

Samen met mijn zielsverwanten voel ik het verantwoordelijkheidsgevoel om de wereld te veranderen. We zijn geen perfecte individuen, maar samen vormen we een krachtig collectief dat streeft naar een betere wereld. Dus laat ons doorgaan, niet in de richting van perfectie, maar in de richting van collectivisme. Met de nadruk op wederzijdse afhankelijkheid, verbondenheid, zelfontdekking en saamhorigheid. Laten we samen de moed vinden om kwetsbaar te zijn, om te zoeken naar antwoorden en om elkaar te empoweren.

Zie ik je 25 mei?

Warme groetjes,

Abdallah Omar Mahamed