Onze nieuwe coördinator bedrijfsvoering; Marion van Dragt!

Tijdens haar studie Algemene Cultuurwetenschappen heeft Marion onderzoek gedaan naar publieksbereik bij het Rotterdams Wijktheater. Na haar onderzoek bleef ze onze voorstellingen bezoeken en heeft ze zich ingezet als vrijwilliger bij verschillende voorstellingen en het ICAF. Vanaf 2014 hebben we Marion gevraagd om als freelancer bij ons aan de slag als fondsenwerver, onderzoeker en productie-assistent.

Marion, waarom het Rotterdams Wijktheater?
Twaalf jaar geleden zag ik de voorstelling ‘Baba’ (volgens mij in de Larenkamp) en dacht ‘Dit is het’. Liefde op het eerste gezicht. De voorstellingen van het Rotterdams Wijktheater raken me, dagen me uit en voelen tegelijk als thuiskomen. Ook de repetitie-avonden waar we met de spelers over het leven praten en we samen naar een voorstellen toe werken, blijven elke keer bijzonder. Ik ben ontzettend blij dat ik hier in mijn nieuwe rol aan mag bijdragen. Ja, ik word ook vrolijk van overzicht houden op financiën in Excel.

Waar kijk je het meest naar uit dit seizoen?
De nieuwe jongerenvoorstelling ‘Niet tuchten’ met Patrick Ribeiro die komend seizoen op vele scholen gaat spelen, maar ook de decembervoorstelling ‘Zomaar  een straat’ in Islemunda in de dagen na Sinterklaas. Altijd ontzettend gezellig met zo’n grote nieuwe spelersgroep en samen te eten met het publiek. En ook ben ik zeer nieuwsgierig naar een aantal workshops en voorstellingen op het ICAF in maart 2020. Het wordt weer een bijzonder jaar!’