Women Connected spreidt haar vleugels uit

Afgelopen vijf jaar bouwde regisseur Kaat Zoontjens onder de vleugels van het Rotterdams Wijktheater het multidisciplinaire vrouwennetwerk Women Connected op. Wat begon als een feestelijke theatervoorstelling ter viering van Internationale Vrouwendag, mondde uit in een nieuwe vrouwenbeweging waarbij de ontwikkeling en groei van sterke vrouwen in kwetsbare posities een centrale rol kreeg. Vanaf oktober 2019 gaat Women Connected verder als een zelfstandige stichting. Het Rotterdams Wijktheater is trots dat een van haar projecten zo’n ontwikkeling doormaakt en hoopt om nog vaker een kweekvijver te kunnen zijn voor positieve, inclusieve nieuwe bewegingen in de maatschappij.

Samen met regieassistente Inez Schatz heeft Kaat op alle mogelijke plekken in de stad vrouwen geënthousiasmeerd om hun verhaal met elkaar te delen. Stille Heldinnen die nooit gezien en gehoord werden in de mainstream media en op podia, namen deel aan foto-, zang-, dans- en theaterworkshops, modeshows en theatervoorstellingen. Het netwerk groeide en resulteerde afgelopen seizoen in de Stille Heldinnen Disco XL op 23 april 2019 waarbij 1000 vrouwen in de grote zaal van Theater Rotterdam bij elkaar kwamen.

Na 5 jaar bouwen, ontdekken en onderzoeken binnen het Rotterdams Wijktheater is het tijd om de identiteit van Women Connected verder te laten groeien. Na 18 jaar neemt het RWT afscheid van haar collega Kaat Zoontjes, zodat zij haar droom kan waarmaken. Samen maken we nog eenmaal een Stille Heldinnen Disco ‘the best of’ en organiseren we de première van de schitterende documentaire over Women Connected in januari 2020. We zijn trots op deze mooie vrouwen en we wensen hen alle goeds!