ICAF NWE MKRS – 31 oktober 2023

ICAF NWE MKRS is het jaarlijkse festival dat jong community arts-talent uit Nederland verbindt, inspireert, viert en een podium geeft. En binnenkort vindt de 2023 editie plaats! Maar dit keer neemt het programma een kleine wending… Als ICAF beschouwen we community arts als een kunstdiscipline op zichzelf. Binnen deze discipline heeft de kunstenaar een hele andere rol dan in andere kunstdisciplines zoals theater of dans, maar ook de rol en definitie van ‘community’ en van ‘kunst’ zouden in deze context heroverwogen moeten worden. Om community arts als eigen kunstdiscipline handen en voeten te geven hebben we besloten nieuwe lagen aan te brengen aan het NWE MKRS programma. Het NWE MKRS festival delen we op in twee delen. Het eerste deel vindt jaarlijks plaats aan het begin van een cultureel seizoen/schooljaar (najaar) en het tweede deel aan het einde van een seizoen/schooljaar (het voorjaar).

NWE MKRS DEEL 1

NWE MKRS deel 1 bestaat uit een tournee van het ICAF team langs kunstvakopleidingen door heel Nederland waarin we een introductieworkshop geven over community arts. Daarin discussiëren we over de rol van de kunstenaar, de definitie van ‘community’ en over een nieuw begrip van ‘kunst’. We nemen inspirerende nationale en internationale community arts-voorbeelden mee, en zoomen in op de mogelijkheden én valkuilen van dit werk.

Meld je aan: SLOTEVENEMENT 31 oktober

De workshop-tour eindigt met een slotevenement op 31 oktober 2023. Daarin zoomt Theron Schmidt, universitair docent aan de Universiteit Utrecht, tijdens een key-note in op het community arts-proces en op het faciliteren van een democratische ruimte. De avond wordt afgesloten met de voorstelling ‘Usually I’m on top’, geregisseerd door de jonge community theatermaker, en onze voormalige ‘nieuwe maker’ Sanne Arbouw.

PROGRAMMA

18.30 uur                              Inloop

18.45 uur                              Introductie door Jasmina Ibrahimovic en presentatie van de 2 NWE MKRS

19.00 uur                              Lecture door Theron Schmidt

20.00 uur                              pauze

20.30 uur                              voorstelling USUALLY I’M ON TOP van Speels Collectief

21.40 uur                              Nagesprek Sanne Arbouw van Speels Collectief

PRAKTISCH:

19.00 uur                              seminar (max 50 plekken beschikbaar, maar wordt ook live gestreamd)

20.30uur                               voorstelling USUALLY I’M ON TOP van Speels Collectief (max 120 plekken beschikbaar)

Locatie: Podium Islemunda, Herenwaard 17 Rotterdam

Kosten: € 6,- pp

Voor kaarten klik hier.