ROET, een theatrale podcast

Eerder stelden we stagiaire Myra Bodian aan je voor, die aan haar afstudeerproject over zwarte piet werkte. De voorstelling ROET zou in juni in première gaan op het NWE MKRS festival, maar het corona virus gooide helaas ‘roet’ in het eten. Wat doen theatermakers die de vloer niet meer op kunnen en wel hun verhaal willen vertellen? Ze zoeken naar andere manieren om een verhaal te theatraliseren, en maken bijvoorbeeld een theatrale podcast!

Podcast ROET is een theatrale luisterervaring. In het verhaal trachten mensen vanuit verschillende perspectieven, in een rechtszaal, tot een definitieve uitspraak te komen over zwarte piet. ROET gaat over de betekenis van zwarte piet in de Nederlandse maatschappij. Over verschillende waarheden. Over plezier en pijn. Over verschillen en overeenkomsten. Over racisme.

Vanaf 6 juni 2020 om 20:00 uur is de podcast te beluisteren op onze website!