Annulering ICAF 2020

Tot ons grote verdriet moeten we jullie mededelen dat we het International Community Arts Festival (ICAF) 2020 helaas hebben moeten annuleren. We doen dit ook uit bezorgdheid en solidariteit voor de kwetsbare mensen in onze samenleving en mensen die werkzaam zijn in de zorg.

Na door verschillende instellingen en landen aangekondigde reisverboden (waaronder gisteren door de VS), heeft onze eigen regering gisteren alle evenementen met meer dan 100 mensen officieel verboden, tot ten minste 31 maart. We hebben twee jaar heel hard gewerkt aan het samenstellen van wat volgens ons een geweldig festival zou worden. Het enthousiasme waarmee velen van jullie zich hebben aangemeld, soms vele maanden van tevoren, geeft aan dat ook jullie overtuigd waren van de rijkdom en het belang van dit evenement.

Elk van de kunstenaars die hun werk op ICAF zouden presenteren hebben eveneens veel liefde, creativiteit en inzet gestoken in hun voorbereidingen. Het enige wat we kunnen zeggen is dat we ons uiterste best zullen doen om niet al die positieve energie te verspillen. De komende maanden willen we online (en indien mogelijk livestream) versies van sommige programmaonderdelen maken. Op die manier willen we een virtueel spotlicht laten schijnen ​​op de prachtige projecten die zo ontzettend belangrijk zijn voor de existentiële, politieke, ecologische en sociaal-culturele uitdagingen waar we vandaag in de wereld voor staan, waar we ons ook mogen bevinden.