Rotterdams Wijktheater 25 jaar!

Vijfentwintig jaar geleden richtten Peter van den Hurk en Annelies Spliethof het Rotterdams Wijktheater op. Een theatergezelschap voor, door en met Rotterdammers. Vanaf dag één trekt het RWT de wijken in op zoek naar koningsverhalen van gewone en ongewone mensen. Naar toneelstukken die op straat liggen te wachten om verteld te worden. Naar stemmen, gezichten, bewegingen van onbekende buren, van ongeziene vreemdelingen, van aanwezige gangmakers. Onze bezoekers en spelers komen uit alle delen van de stad en vormen het DNA van het RWT.

Het zaadje dat 25 jaar gelden is gepland is inmiddels een enorme boom. Diep geworteld in deze grond aan de Maas, met stevige vertakkingen. Nu 25 jaar later is het Rotterdams Wijktheater nog steeds hét gezelschap van de Rotterdammers.

25 jaar. Een kwart eeuw.
25 jaar. Een zilveren huwelijk tussen het Wijktheater en haar Rotterdammers.