Rotterdam, 19 september 2016

 

Ontmoet onze nieuwe RWT'er: Nelly

Nelly dos Reis is onze nieuwe medewerkster acquisitie en publiekswerving. Ze heeft de opleiding HBO communicatie op INHolland gevolgd. Ze heeft 1,5 jaar in Amerika gewoond voor studie en stage. Zelf speelt ze ook theater en wil het nu van de andere kant beleven. Dit is haar eerste baan waarin ze haar communicatie skills kan toepassen. En ze is eind augustus in vliegende vaart bij ons gestart.

 

Rotterdam, 19 september 2016 

 

Ontmoet Eva - programmering en publiekwerving islemunda

 

Eva van den Hove is verantwoordelijk voor de programmering en publiekswerving van de activiteiten in Islemunda. Eva heeft 7 jaar bij Wunderbaum gewerkt en is doelbewust op zoek gegaan naar een baan waarmee ze dichter bij een bredere laag van de bevolking komt te staan. Bij ons kan ze wat dat betreft haar hart ophalen.

 

 

 


Rotterdam, 16 september 2016

CULTUURPLAN 2017 - 2020: RWT EN ICAF MOGEN DOORGAAN!

We zijn super blij en trots dat we de komende vier jaar weer door kunnen gaan met het maken en spelen van onze voorstellingen in Rotterdam. Het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het voorstel van de gemeente Rotterdam zijn beide positief.  Natuurlijk moeten we de definitieve besluitvorming hierover nog afwachten, maar we zien dit vol vertrouwen tegemoet. De gemeente vindt het belangrijk dat meer Rotterdammers kunnen deelnemen aan kunst en cultuur en dat is precies waar wij ons al jaren voor inzetten.
 
Het is fantastisch dat wordt erkend dat het RWT binnen het culturele veld een unieke positie inneemt en dat dat wordt onderstreept  met  de voortzetting van onze subsidie voor de jaren 2017 t/m 2020.

Maar dat is nog niet alles: we kunnen ook door met het International Community Arts Festival (ICAF). Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft onze plannen positief beoordeeld en dat betekent dat we zowel in 2017 als in 2020 weer een ICAF kunnen organiseren. Ook hier zijn we ongelooflijk blij mee.

 

Op 1 september hebben we afscheid genomen van onze lieve collega Eden Bezuneh

 

We zingen, huilen, lachen en dansen, proosten en laten haar gaan.
Wat een mooie avond en overweldigend dat er zoveel lieve mensen zijn gekomen, sommige hebben iets voor gedragen, gezongen, gezegd, en zo hebben we samen afscheid genomen van onze prachtige Eden Bezuneh. We gaan haar erg missen! 
En wensen haar veel succes met het waar maken van haar droom!

MEDEWERK(ST)ER ACQUISITIE EN PUBLIEKSWERVING PER 1 SEPTEMBER 2016 

Per 1 september op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega om deze functie in te vullen. Voor meer informatie en vacature klik hier

 


‘Talent op de vlucht’

 

Woensdag 2 maart 2016 om 20.15 uur is de uitvoering van een bijzondere en unieke voorstelling. Het Rotterdams Wijktheater heeft na het zien van deze voorstelling in Alphen alles in het werk gezet om deze voorstelling naar Rotterdam te krijgen.

Deze voorstelling is een initiatief van vluchtelingen die zelf in de noodopvang in de Alphense gevangenis wonen. Gevluchte professionele acteurs zetten samen met talentvolle amateurs uit de noodopvang een indrukwekkend drama neer waarin hartverscheurende vluchtverhalen te zien zijn. Tijdens de voorstelling proef je de ervaringen van vluchtelingen tijdens hun vlucht en verblijf in Nederland.


Voor meer informatie en kaartverkoop: http://www.islemunda.nl/voorstelling/talent-op-de-vlucht

Op vrijdag 15 januari 2016 organiseert Feyenoord in samenwerking met Rotterdams Wijktheater een bijzondere workshop in Theater Zuidplein voor deelnemers van de Feyenoord Street League.

De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken binnen de gemeente Rotterdam en Ridderkerk. Het draait hierbij naast de sportieve prestaties van het team vooral om de maatschappelijke doelen. De deelnemers (circa. 300 kinderen van 9 t/m 12 jaar) leren tijdens de competitie wat het betekent om te winnen, te verliezen en om samen te werken. De competitie wordt gedragen door het ‘Geen Woorden Maar Daden’ puntensysteem’. Hierin zijn twee derde van alle punten te verdienen door gedrag en inzet buiten de wedstrijden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld goed gedrag voor, tijdens en na een wedstrijd, op tijd komen, een schoon stadion/pleintje etc. Maar er zijn bijvoorbeeld ook punten te verdienen voor hun aanwezigheid bij workshops die Feyenoord organiseert.

 Tijdens de workshop in Theater Zuidplein zal het thema ‘ouderbetrokkenheid’ centraal staan, aangezien de houding van ouders een grote invloed heeft op de kinderen.
Naar aanleiding van een toneelstuk zal presentator Sander de Kramer de interactie opzoeken met de zaal. Ouders zullen bewust gemaakt worden van hun rol.

 

Het Rotterdams Wijktheater speelt op deze avond een scene uit ‘Feyenoord de Opera’.

 

 

 

Rotterdam, 1 december 2015

Het verhaal van het Pop-up-Theater

 

In Rotterdam staat op een gekozen plek, in een buurt van de stad, een pop-up theater. Dit theater is een simpel theater dat tijdelijk geplaatst wordt in een huis, een hal, een zaal of in de openbare ruimte. Het kan staan in leegstaande winkel- en bedrijfspanden maar ook in buurtgebouwen of verzorgingshuizen, maar ook bij jou thuis. Het pop-up theater heeft een omheining, een achterwand, een speelvlak met licht erop en zitplaatsen voor het publiek. Je kunt zien waar het bij theater om draait: een podium en publiek, een verhaal en toehoorders. 

 

Voor meer informatie over dit project, klik hier. 

 

Rotterdam, 2 oktober 2015

 

Succes: Feyenoord de Opera! 

 

Maandenlang hebben we toegewerkt naar de grote locatievoorstelling Feyenoord de Opera en wat zijn wij blij met het resultaat. Met ruim 3600 bezoekers kijken we met trots terug op een succesvol project. Lovende en laaiend enthousiaste reacties stroomden na iedere voorstelling weer binnen, kortom, missie geslaagd! 

 

Rotterdam, 16 september 2015 

 

ONZE REGIE STAGIAIRE ZOEKT

JONGEREN VOOR VOORSTELLING!

 

Hallo!

Ik ben Liselot van de Geer, 23 jaar en studeer aan de academie voor theater (in Tilburg).

Ik zit nu in mijn laatste jaar en ben misschien wel opzoek naar jou!
Voor mijn afstudeervoorstelling bij het Rotterdams Wijktheater ben ik namelijk opzoek naar jongeren tussen de 16 en 22 jaar die het leuk lijken om in een voorstelling te spelen.
Ik werk op een speelse betrokken manier, vanuit persoonlijke verhalen. Thema's van de voorstelling zullen gaan over wat er nu onder jongeren speelt.

Wanneer:

De repetities beginnen in oktober, vanaf dan repeteren we 1x per week. In juni is de premiere en daarna wordt de voorstelling nog meerdere malen gespeeld. Eind mei/begin juni repeteren we waarschijnlijk iets vaker omdat dan de voorstelling dichterbij komt.


Waar:

In Rotterdam
Dus, ben jij 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om in een voorstelling te spelen? Meld je dan aan bij mij: liselot@rotterdamswijktheater.nl of 06-29223323 en dan neem ik contact met je op.

 

Alle RWT'ers aan de lipdub

Speciaal voor de bruiloft

van onze lieve (ex)collega Suzanne Bruning

hebben alle RWT'ers een libdub gemaakt.

Zie hier het resultaat.

DORDTSELAAN

Een wereld tussen Charlois en Feyenoord.

 

 

“Mogen wij een foto van u maken met de honden op de middenberm?” was de vraag die wij stelden op een zonnige zaterdagmiddag aan mensen op de Dordtselaan. Voorbijgangers, bewoners en nieuwsgierig geworden buren druppelde in de loop van de middag het Theater a/d Laan (Dordtselaan 19) binnen om direct een afdruk van hun foto mee te kunnen nemen. De stap om dan met elkaar te praten over de buurt, de laan en de overkant  is niet ver.

Een hernieuwde kennismaking van het Rotterdams Wijktheater met de Dordtselaan als onderzoek voor een project dat wij in 2015 zullen starten. De ene kant van de Dordtselaan is Feyenoord de andere kant  is Charlois. Vinden we wat van de overkant en hoe is dat als wij bij elkaar over de vloer komen? Een huiskamerproject op verhalenniveau.  Het project “De Overkant” zal starten in 2015.

 

Intens verdrietig 

 

Intens verdrietig laten wij u weten

dat onze Wouter tijdens zijn vakantie

in Schotland is omgekomen.

 

Wouter was 15 jaar lang

onze technicus. Hij was zo lief,

goudeerlijk en een baken van rust voor

al onze spelers. We kunnen nu alleen maar huilen. En herinneringen ophalen. We gaan hem vreselijk missen.

 

Robert Jan, Kaat, Eden, Anamaria, Stefan, Suzanne, Jasmina, Hans, Heleen, Vincent, Hans, Inez, Marion, Eugene, Kees, Alie en Caroline