Zomer

Lieve lezer,

De lente is overgegaan in de zomer, zonder zich ook maar iets aan te trekken van wat er allemaal in de wereld gebeurt… Meedogenloos en geruststellend tegelijkertijd. Terwijl we in Nederland steeds meer genieten van onze vrijheid, leven we via ons ICAF netwerk mee met collega’s in o.a. Noord- en Zuid-Amerika waar de desastreuse gevolgen van corona steeds voelbaarder zijn. Onze projecten in Rotterdam namen een andere vorm aan of staan fysiek stil. We verplaatsen ons vooral nog in gedachten van de ene virtuele kamer naar de andere. Maar gelukkig verplaatsen we ons ook steeds meer in elkaar. Dit momentum van solidariteit (ontstaan door de coronacrisis en na de moord op George Floyd) is belangrijk te koesteren en vast te houden.

Ook in ons nieuwe theaterseizoen, vanaf september 2020, blijven wij werken aan projecten waarmee we ons inlevingsvermogen prikkelen en ons steeds proberen te verplaatsen in de ander. Na de zomer kunnen eindelijk onze NWE MKRS hun eindvoorstellingen presenteren en hernemen we de tournees van Zomaar een Straat en Niet Tuchten. Vanwege het positieve advies van het RRKC durven we ook al verder dan 2020 te kijken en eerste stappen te zetten in spannende toekomstige projecten zoals De Straatstaat waarin we de straatcultuur samen met vele Rotterdamse jongeren onder de loep nemen (daarover een andere keer meer).

Het RWT-team wenst je alvast een prachtige zomer toe en tot in september!