DOE MEE AAN DE OPENINGSVOORSTELLING VAN HET ICAF

Dans mee met de openingsvoorstelling van het ICAF

Het ICAF opent altijd met een spectaculaire voorstelling. Dit jaar is dat SAFE van het Portugese gezelschap Dançando com a Diferença uit Portugal. De makers en muzikanten van deze voorstelling komen twee weken voor het ICAF naar Rotterdam om de voorstelling ‘af’ te maken met Rotterdammers! En jij kunt meedoen! We zoeken mensen die het leuk vinden om te bewegen maar danservaring is niet vereist!

  • Leeftijd van 6 tot 100 jaar.
  • De repetities vinden plaats in de periode van 12 tot en met 25 maart 2020.
  • De première is op woensdag 25 maart om 20.30 uur in de Grote Zaal van Theater Zuidplein.
  • Deelname aan de voorstelling is gratis!
  • Er zijn geen audities!

Je kunt hier alvast wat beelden van de voorstelling zien.

Aanmelden:
Wil je meedoen? Stuur je naam, leeftijd en telefoonnummer naar Anamaria Cruz: anamaria@rotterdamswijktheater.nl. Vervolgens ontvang je van ons het repetitieschema en meer achtergrondinformatie over het project!

ICAF 2020

Het Rotterdams Wijktheater organiseert eens in de drie jaar het grootste community arts festival ter wereld. Het ICAF vindt plaats van 25 t/m 29 maart in Rotterdam. Vijf dagen lang bruist het festival door participatieve kunst van wereldformaat en zie je er bijzondere, inclusieve theater- en dansvoorstellingen, maar ook films en beeldende kunst, en zijn er live muziekoptredens. Alles gemaakt met, voor en door mensen van over de wereld die normaal gesproken geen podium krijgen maar wel een bijzonder verhaal te vertellen hebben.

OPENINGSVOORSTELLING

‘SAFE’, Dançando com a Diferença (Portugal) & Tiuri (Nederland) I Woensdag 25 maart 2020 om 20:30 uur, Theater Zuidplein
Op het ICAF zal Dançando com a Diferença uit Portugal hun voorstelling SAFE spelen. Met SAFE (2019) focust artistiek leider en regisseur Henrique Amoedo samen met een zeer diverse groep spelers op het thema vluchten, immigratie en hoe mensen zich gedragen als ze aan de veilige kant van het grenshek staan. SAFE gaat over reizen waar men niet voor heeft gekozen. Onmiddellijke aanleiding van SAFE zijn Venezolaanse vluchtelingen waarvan de voorouders vele decennia terug ooit de armoede op Madeira ontvluchtten en die nu vanwege de crisis in Venezuela naar Madeira terugkeren. Terug op het thuiseiland van hun voorouders worden ze allesbehalve met open armen ontvangen. In deze voorstelling vormen dans, video en livemuziek de basis van deze spectaculaire multimediale productie.

Voor meer informatie over Dançando com a Diferença, zie hun website.