Even voorstellen: Emma Janssen

Dit seizoen zijn er weer een aantal stagiair(e)s bij ons aan het werk. Om de beurt stellen ze zich graag aan je voor. Emma Janssen vertelt:

“Theater maken met 6 gedreven jonge heren, midden in de Schilderswijk in Den Haag. Ayoub, Ismail, Achraf, Amir, Mahmut en Enoch zijn de spelers van de voorstelling die nog volledig in de kinderschoenen staat.

Mijn naam is Emma Janssen, geboren in 1997 in Deventer. Na het afronden van de opleiding Artiest Theater aan het MBO Rijnijssel in Arnhem, besloot ik om auditie te doen voor de opleiding Docent Theater aan de kunstacademie ArtEZ in Arnhem. En nu, vier jaar later, ben ik bezig met het afstuderen aan deze opleiding. Tijdens mijn stage bij het Rotterdams Wijktheater mag ik een voorstelling maken. Elke woensdagavond repeteren we in Theater de Vaillant in Den Haag. We doen oefeningen die het theatrale bewustzijn trainen, ik laat hen zelf scènes maken vanuit een onderwerp, we lopen samen door de wijk op zoek naar verhalen en delen deze verhalen met elkaar. Het is een ontzettend leuk proces en elke week word ik opnieuw verrast.

Samen zijn we hard aan het werk om een voorstelling te laten zien op het NWE MKRS festival in juni, die zal gaan over hun levens en verhalen.”