Wijkkijkers bij King Lear

Ook dit seizoen organiseren we weer samen met Theater Rotterdam De Wijkkijkers. Met een groep van bijna 20 RWT-spelers bezoeken we maandelijks een voorstelling bij Theater Rotterdam en spreken samen na. Kozen we vorig jaar nog veel voorstellingen rondom thema’s als identiteit en afkomst, dit jaar hebben we de selectie breder getrokken en geprobeerd van alles wat te bezoeken.

Zo zijn we in 2018 bij the roots van Accrorap/Kader Attou en King Lear van Toneelgroep Maastricht geweest. Over King Lear werd er onder andere het volgende gezegd: “Leugens en bedrog zijn van alle tijden. Vergelijk het verhaal maar met Goede Tijden, Slechte Tijden.” “De thema’s zijn eigentijds, toch voelde ik niet zoveel connectie. Het was technisch heel knap, en mooi rauw gespeeld, maar ik vond het moeilijk me emotioneel in te leven.” “Problemen rondom de verdeling van de erfenis zijn heel herkenbaar, maar eerlijkheid duurt het langst”. De Wijkkijkers waren het erover eens dat Lear, met zijn gedrag tegenover zijn jongste dochter, de oorzaak was van alle problemen.