Casa, de Prins

Als het een braaf kind is zeggen ze bij ons: het is een vaders kind.
Als het een stout kind is dan is het mama’s kind.

Lief en creatief. Dwars en eigenzinnig. Dat is Alia. Geboren als oudste dochter in een gezin van drie kinderen. Zo klein als ze is ziet ze dat haar broertje veel meer mag dan zij. En dat pikt ze niet. Ze wil dezelfde dingen kunnen doen als jongens. Zoals lekker buiten spelen in plaats van afwassen en koken.

Alia groeit op als een opstandige puber. Een stoere meid die haar eigen gang gaat, opvallende kleding draagt en veel uitgaat. Alia is vrij en onafhankelijk. Totdat ze op de bruiloft van haar nichtje in Marokko de prins op het witte paard ontmoet…

Aan de hand van het verhaal van “Alia en haar prins” vertellen zes vrouwen uit Turkije, Marokko, Suriname en Kameroen over hun eigen jeugd in het land waar ze geboren zijn, over hun huwelijk en leven in Nederland. De herinneringen die ze ophalen zijn ontroerend en hilarisch, maar ook verdrietig en troostrijk. Stuk voor stuk blijken ze allemaal iets met Alia gemeen te hebben.

Casa, de prins is het vervolg op de succesvolle theatervoorstelling Casa Mundial. De voorstelling is tot stand gekomen via improvisaties en de verhalen van de spelers.

Tekst en regie

Annelies Spliethof

Video en decor

Kaat Zoontjens

Kostuums

Sarah Hakkenberg

Techniek

Wouter Vrijkotte
Robert Jan Schmidt

Spelers:

Jacqueline Balsemhof
Pembe Bayrak
Fatima Boukhachkhouch
Naima Daali
Patricia Nolga
Zolikha el Ouakili

Acquisitie en publiciteit

Arno Brouwer

Zakelijke leiding

Heleen Hameete

Artistieke leiding

Peter van den Hurk