Kijk maar uit, ik kom van Zuid

Er is een bijzondere vrouw die al geruime tijd meedraait en speelt in de voorstellingen van Women Connected. Een vrouw die 25 jaar geleden van uit Marokko naar Nederland is gekomen en zich heeft gehuisvest in Rotterdam-Charlois en er nooit meer is weggegaan. Zij is een vrouw met zeer veel talent voor theater. Zij is een voorbeeld voor vele vrouwen op en buiten het toneel. Door haar wijze woorden, door haar inzet in de wijk, op de school van haar kinderen en haar vrijwilligerswerk bij DOCK in het Millinxparkhuis weet zij wat er gaande is in de wijk en wat er leeft.

Haar naam is Chahrazade Ngaoui. 51 jaar. Getrouwd en moeder van 2 mooie gezonde kinderen. Chahrazade is niet zomaar een vrouw. Zij is een vrouw die al een bewogen leven achter de rug heeft. Die zich als Marokkaanse thuis voelt in Nederland. Die heeft geleerd zichzelf staande te houden terwijl de wereld om haar heen veranderde. Een intelligente, talentvolle en energieke vrouw.

Over de voorstelling:

Chahrazad neemt u mee door de wijk waar zij zich 25 jaar geleden vestigde, toen ze uit Marokko naar Nederland kwam. De wijk waar zij zich onmisbaar heeft gemaakt door haar inzet in het buurthuis en op de school van haar twee prachtige kinderen. Haar wijze woorden inspireren en ze weet wat er speelt. Sinds een tijdje speelt Chahrazad met de gedachte terug te keren naar Marokko. Ze had zoveel hoop voor haar toekomst in deze stad. Maar sinds de dood van Fortuyn is alles anders. In de bus rijden we door de straten waar haar voetafdrukken nog vers zijn. Is er nog iets om voor te blijven?

Spelers
Chahrazad Ngaoui, Sara Aliakbari,  Shamin Sudi Nininahazwe, Lidia Stroop, Monniek Westerop,
Jojanneke de Vries, Lucy Lu, Aida Hadzic, Sharita Soerdjbaksingh

Regie: Kaat Zoontjens en Inez Schatz
Geluidsmontage: Tijn Smit
Kostuumontwerp: Marlou Verheijden gemaakt door de naaiclubdames van het Millinxparkhuis.

Een productie i.s.m. Stichting Dock met dank aan Petra Meijer.

Interviews met o.a. Joop van der Hor, Joanne Flanders, Monique, Marcel dela Heije, Zeki Baran, Vanessa, Janny, Rafia, Linette Verheij, Blerta, Aida, Lidia, Lucy, Monniek, Shamin, Jojanneke, Sara, Jacqueline Balsemhof, Bas, Janet, Petra Meijer, Amina, Helma Lodder.

Met dank aan Gebiedscommissie Charlois, Silent Disco, en alle vrijwilligers bij het Millinxparkhuis.

Monniek en Charhazahde tijdens de repetitie

 

Burgemeester Aboutaleb met onze peergroep

 

Felix, Emma en Allessia, de studenten van Codarts Dansacademie

 


Deel deze pagina: