Dit zijn onze speelsters!


De komende weken stellen we met veel plezier een aantal spelers van de “Stille Heldinnen Disco XL” aan je voor. Maar met maar liefst 1000 vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden, die deelnemen aan dit theaterspektakel, komt niet iedereen hier aan bod. Bezoek daarom de voorstelling om alle heldinnen te zien schitteren!


BLOK 23 APRIL 2019 ALVAST IN JE AGENDA!


Maak kennis met MARIANNE

 

Waar ben je geboren? Oost en West Souburg in Zeeland. Waar woon je nu? In het Oude Westen. Waar word je vrolijk van? De eerste sneeuwklokjes, de zon, maar ook van de regen! Korte mouwen en korte broek. Mensen waar ik voor kies om samen iets leuks mee te doen. En alles wat op mijn pad komt en ik nog aanpakken kan! Zoals theater, zingen in een strijdkoor, foto’s maken voor de buurtkrant en de website, de “We laten ons nog niet kisten” groep (woningen voor ouderen), hand en spandiensten voor iedereen in de wijk en bon-bon-block (chocolade) avonden: een vrijdagavond in de maand waar we met 7 vrouwen naar een film kijken. Waar droom je van? Zonder al te grote kwalen nog ouder worden. Wat vind je moeilijk? Ik vind niks moeilijk. Hoe ken je het Rotterdams Wijktheater (RWT)? Ik ken het RWT via een culturele dag op het Schouwburgplein, waar ik een gesprek met Annelies had, de oprichtster van het RWT. De eerste voorstelling die ik heb gezien is heel lang geleden, net na de oprichting. Ik wilde wel regisseur worden bij het RWT. Maar ik deed heel veel in die tijd, dus dat is er nooit van gekomen. In welke voorstellingen heb je gespeeld? Zhong was de eerste voorstelling waarin ik heb meegespeeld, Kerst zonder Grenzen, Terug naar Later, De Stille Heldinnen 2017 en 2018, ik ben gestart in De Paraplu en straks ook weer in de Stille Heldinnen Dicso XL in 2019. Wat betekent Women Connected voor jou? Samenzijn met andere vrouwen en leren van wat ze mij te vertellen hebben. Er moet ook een Men Connected komen voor mannen! Dat zou voor hun ook goed zijn! Wat doe jij voor Women Connected? Ik hoop een positieve bijdrage te leveren, flyeren, betrekken van groepen voor 2019, promotie en ambassadeur zijn. Hoe voel jij je tussen al die vrouwen van Women Connected? Wisselend. Over het algemeen goed: meeleven met de anderen, maar soms ervaar je het gevoel van onbegrip.

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met SARA

 

Waar ben je geboren? Iran, in de stad Teheran. Waar woon je nu? Lombardijen in Rotterdam Waar word je vrolijk van? Familie en vriendinnen. En met kunst werken: ik schrijf, lees, teken en maak theater. Waar droom je van? Ik droom van dat nostalgische gevoel uit mijn kindertijd. Ik was een heel blij en actief kind met twee zussen (één ouder en één jonger) en een broertje. De mooiste dag van mijn leven was toen mijn broertje geboren werd, ik was 9 jaar. Ik ging brood kopen en zag mijn ouders in de auto terug naar huis komen, ik heb alles laten vallen en ben naar huis gerend om de baby te zien! Waar kan je niet tegen? Mensen die in je gezicht glimlachen, maar achter je rug om praten en jaloers zijn. Ik snap niet waarom mensen dat doen. Hoe ken je het Rotterdams Wijktheater? Via de website. In Iran heb ik theater gestudeerd, dus toen ik in Nederland was heb ik gegoogeld naar “theater in Rotterdam” en toen kwam ik op de website. In welke voorstellingen heb je gespeeld? De Stille Heldinnen Disco 2017-2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Wat betekent Women Connected voor jou? Een groep vrouwen met wie je over elkaars leven kan praten, een soort dramatherapie. Je kan hier over jezelf praten, over jezelf huilen en jezelf nog een keer spelen uit een vroegere situatie. Je kiest hier je eigen verhaal. Wat doe jij voor Women Connected? Ik speel en ben vrijwilliger bij het Rotterdams Wijktheater, ik doe dus van alles! Hoe voel jij je tussen al die vrouwen van Women Connected? Ik probeer weer terug te komen bij mezelf en ik voel me blij hier. Hier ben ik actief, wil meer contact hebben met anderen, wil leren en meer ervaring opdoen.

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met AIDA

 

Waar ben je geboren? Bosnië, in de stad Brčko. Waar woon je nu? Spijkenisse. Waar word je vrolijk van? Positieve, sociale mensen. Waar droom je van? Ik heb geen dromen. Ik leeft elke dag met genot, dat is het belangrijkste. Wat vind je moeilijk? Het grootste project in mijn leven ben ikzelf. Doelen zijn er continue en doorgroeien doe je elke dag. Ik houd van mezelf, maar om me te ontwikkelen heb ik heel veel aandacht nodig. In dit leven vind ik dus mijzelf het aller moeilijkste. Hoe ken je het Rotterdams Wijktheater (RWT)? Toen Samed op de peuterzaal zat, vroeg Annelies of ik kapster wilde zijn van de groep. In het Millinxparkhuis leerde ik toen, nu al bijna 12 jaar gelden, het RWT kennen. In welke voorstellingen heb je gespeeld? Bazar Aisha was mijn eerste voorstelling, daarna Charlois aan het Water en bij Women Connected: Bekende vreemden en de Stille Heldinnen Disco 2017-2018. Wat betekent Women Connected voor jou? Sociale controle, zodat ik sociaal blijf, anders blijf ik achter mijn televisie zitten. Dit is het enige wat ik voor mezelf doe. Ik dwing mezelf om te komen, want ik weet dat ik waarde in de groep breng en ik wil er graag voor iedereen zijn. Het geeft mij rust om hier te zijn, omdat ik hier alles kan zeggen. We zijn zo met elkaar verbonden, dat niks hier vreemd meer is. We boosten elkaar eigenlijk. Die vrijheid van geest, dat heb je buiten niet. Ik krijg echt kracht van deze vrouwen, word bewust van mijn eigen bestaan en dat mijn eigen leven zo slecht nog niet is. Dit kan je geen vrienden noemen, geen familie, dit is meer dan dat, ruzie met elkaar is ook goed hier. “Als we gaan verhuizen, dan moet het RWT mee”, zegt mijn man altijd.

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met SHAMIN


 

Waar ben je geboren? Burundi in de plaats Bujumbura. Waar woon je nu? De Tarwewijk in Rotterdam. Waar word je vrolijk van? Dansen, praten met mensen, tv kijken (vooral Afrikaanse films), sporten (kickboksen, hardlopen en Zumba) en mijn kleinkinderen. Wat is je grootste wens? Dat ik nog beter Nederlands leer, want soms vind ik het nog moeilijk om met andere mensen te communiceren. Waar droom je van? Een vaste baan, die wil ik heel graag, alles is goed, maar het moet wel met vriendelijke mensen zijn. Wat vind je moeilijk? Ik vind het heel moeilijk als mensen boos op me zijn of als mensen ruzie met me maken. Hoe ken je het Rotterdams Wijktheater? Via House of Hope en daar ben ik gevraagd om mee te doen met Women Connected. In welke voorstellingen heb je gespeeld? De voorstellingen van Women Connected in 2016, 2017, 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Wat betekent Women Connected voor jou? Een hele mooie en vriendelijke groep, kortom ik houd van ze allemaal! Wat doe jij voor Women Connected? Ik dans en maak theater als ik bij Women Connected ben. Hoe voel jij je tussen al die vrouwen van Women Connected? Ontzettend blij!Deel deze pagina: