Dit zijn onze speelsters!


De komende weken stellen we met veel plezier een aantal spelers van de “Stille Heldinnen Disco XL” aan je voor. Maar met maar liefst 1000 vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden, die deelnemen aan dit theaterspektakel, komt niet iedereen hier aan bod. Bezoek daarom de voorstelling om alle heldinnen te zien schitteren!


BLOK 23 APRIL 2019 ALVAST IN JE AGENDA!


Maak kennis met PETRA

 

Je kunt haar kennen van de Stille heldinnen Disco uit 2016, 2017 en 2018. Petra is geboren in Rotterdam en woont nu in de Beverwaard. “Maar ik woonde eerst in Rotterdam Noord.” Ze kent het Rotterdams Wijktheater (RWT) via het wijkgebouw De Focus waar House of Hope Beverwaard gevestigd is. “Ik heb geleerd door te kijken en toen ben ik zelf mee gaan doen.”

Petra voedde zichzelf op onder het motto: iets wat niet kan, bestaat niet. Hierdoor vindt ze vrij weinig moeilijk. “Ik verbouw ook zelf en als iets niet lukt, dan vraag ik hulp.” Ze wordt blij van muziek. “Vooral zigeunermuziek, omdat ik mijn roots daarin kan vinden. Ik droom van vrijheid: ongestoord in een woonwagen wonen zonder (klagende) mensen om mij heen.”

Petra speelt al een tijdje bij Women Connected. Hetgeen wat haar het meest bijgebleven is van de afgelopen jaren zijn: “de sfeer, de complimenten en alle mensen die naar je toekomen. Ik vier nu mijn verjaardag op 8 maart, internationale vrouwendag. Ik wil de wereld laten zien dat we samen kunnen zijn zonder haat, waar je ook vandaan komt.

Waar Petra zichzelf over 5 jaar ziet? “Ik hoop dat ik nog steeds met net zoveel blijdschap en vreugde bij Women Connected zit. Ik voel me hier thuis, want onderling zijn we heel goed met elkaar. Ik ben opener geworden, door de verhalen van andere vrouwen. De eerste keer dat ik zelf ging vertellen wilde ik het liefst een vuilniszak over mijn hoofd trekken.”

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met JACQUELINE

 

Geboren in Maretraite in Suriname en al 50 jaar woonachtig in Rotterdam, waarvan 10 jaar in West en nu al 40 jaar in Charlois. “In 1975 speelde ik al theater, in het Surinaams en maakte kennis met Annelies van het Rotterdams Wijktheater (RWT) toen ze stage kwam lopen bij Meneer Drenthe, mijn toneelvader. Annelies en ik hadden een klik en toen heeft ze me gevraagd om bij het RWT te komen.” Casa di Mama en Casa di Prins waren Jacqueline haar eerste voorstellingen. Inmiddels heeft ze heel wat vrouwendagen en andere optredens achter de rug.

Jacqueline wordt blij van koken voor haar familie. “Vooral als iedereen het lekker vindt en ze vragen hoe het gemaakt wordt!” Ze droomt ervan om een groot huis, voor de hele familie, aan het water in Suriname te hebben. Wat Jacqueline moeilijk vindt? “Ik vind niks moeilijk, ik probeer voor alles een oplossing te vinden!”

Naast spelen in al die voorstellingen, helpt Jacqueline met de promotie van de voorstellingen. “Ik bel iedereen op als we een voorstelling hebben!” Waar ze kan helpen, helpt ze. Zo geeft ze bijvoorbeeld ook thuis kookles aan Adriana en Agnes, twee spelers van Op het lijf geschreven.

“Women Connected is familie geworden,” vertelt Jacqueline. “We hebben een hechte band en de sfeer bij Women Connected is fantastisch! Ik voel me hier heerlijk en een moeder van alle Women Connected kinderen! Ik blijf dan ook speciaal voor de voorstelling in Nederland, want normaal zit ik in deze tijd van het jaar in Suriname.”

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met LUCY

 

Je kunt haar kennen van een presentatie in 2016 bij LT Dans, de Stille Heldinnen Disco uit 2017, 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Lucy is geboren in Heilongjiang in China en is laatst verhuisd vanuit Feijenoord naar Bleiswijk met haar nieuwe man. Ze kent Women Connected via House of Hope Katendrecht. “Daar heb ik Kaat leren kennen”

Lucy droomt ervan om te vliegen. “Nee, ik heb geen hoogtevrees. Het lijkt me een fijn en vrij gevoel. Ik zou wel graag met Women Connected naar China gaan!” Wat haar ook een fijn gevoel geeft, of beter gezegd waar ze echt vrolijk van wordt, is theater, muziek, lezen, dansen en koken. “Maar ook van mensen die tot bloei komen, je troosten, liefhebben en om je geven,” vertelt ze.

Lucy vindt de Nederlandse taal moeilijk. “Ik wil graag goed communiceren wat in mijn hart zit, maar dat kan ik soms niet goed uitspreken.” Ook vindt ze het bijvoorbeeld lastig om humor over te brengen met haar woorden. “Ja, dat zou ik graag willen kunnen.”

Women Connected is: “familie,” vertelt Lucy. “Het geeft mij energie om hier te zijn en ik geef ook graag energie terug aan de groep. Ik voel de liefde, ik voel me hier waardevol en geaccepteerd. Ik ben met ze getrouwd!”

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met NICOLETTE

 

Je kunt Nicolette kennen van de Stille Heldinnen Disco uit 2017 en 2018 én ze speelde samen met de vrouwen uit Zweden op Nationale Vrouwendag. Ze werd geboren in Mathenesse en is nu woonachtig in IJsselmonde. Nicolette leerde het Rotterdams Wijktheater kennen via Sylvia bij House of Hope Katendrecht.

Ze wordt blij van haar familie en kleinkinderen. Ze droomt dan ook van een goede toekomst voor haarzelf en haar kleinkinderen. Wat ze moeilijk vindt? “Als mensen niet eerlijk zijn”

Naast dat Nicolette actief is als speelster bij Women Connected zit ze ook bij de Wijkkijkers en heeft ze de cursus vertrouwenspersonen gedaan! “Ik probeer met zoveel mogelijk mee te doen.” Women Connected betekent voor haar namelijk: “gezelligheid en eerlijkheid. Ik voel me hier heel erg fijn en gelukkig, één grote familie!”

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met LIDIA

 

Je kunt Lidia kennen van ‘Kijk maar uit, ik kom van Zuid’ en de ‘Stille Heldinnen Disco’ 2017 én 2018. Ze werd geboren in Willemstad Curaçao en woont nu op Katendrecht in Rotterdam. Lidia kent Women Connected, doordat ze in 2015 met haar zus en nicht ging kijken naar de voorstelling ‘Op het lijf geschreven’.

Lidia wordt vrolijk van haar kinderen, kleinkinderen, de kleine dingen in het leven, en posititviteit. “Ik word vrolijk als ik andere mensen gelukkig zie.” Ze droomt ervan om een eigen coaching bureau te hebben.

Lidia houdt niet van onrechtvaardigheid en onbegrip. “Ik kan er niet tegen als ik niet serieus genomen word. Ik vind het ook moeilijk als mensen dingen over mij zeggen die het tegenovergestelde zijn van hoe ik ben.” Misschien is dat ook wel waarom ze bij Women Connected altijd een positieve vibe afgeeft en vrouwen in hun eigen kracht leert te staan door ze te coachen!

Women Connected betekent voor haar ‘empowerment’.  “Het heeft domino-effect in de groep en in de rest van mijn leven. Wat je hier geeft, krijg je weer terug. Ik voel me hier super, ik houd van de diversiteit en de groei en bloei tussen alle vrouwen. En dat heeft ook zijn effect op mijn gezin. Eigenlijk zou elke Rotterdamse vrouw een keer bij women Connected moeten komen kijken en meedoen om helemaal tot bloei te komen.”

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met ADRIANA

 


Je kunt Adriana kennen van de voorstelling Op het lijf geschreven en de Stille Heldinnen Disco uit 2017. Met haar stem was ze ook te horen in de Stille Heldinnen Disco uit 2018. Adriana werd geboren in Albanië, in de stad Permet en woont nu in Feyenoord in Rotterdam.Ze kent het Rotterdams Wijktheater (RWT) via Wouter, de technicus bij het RWT. Ze had een personeelsuitje bij Theater Zuidplein en zat met Wouter in een groep. “Hij stelde me voor aan Kaat. En toen bleek ik ook nog eens boven hun oude kantoor te wonen!”Adriana wordt ontzettend blij van schilderen, lezen, psychologie, filosofie, tekenen en shoppen! “Ik houd van mooie kleding, maar ik ben aan het afkicken van al het shoppen.” Waar ze minder blij van wordt zijn negatieve mensen, vertelt ze. “Negatief gedrag moet je niet aannemen, dat is schadelijk voor je ziel. Als je erin duikt, dan ga je daarin mee en dat wil ik niet.”Naam maken in de maatschappij is waar Adriana van droomt. “Ik wil dat mensen weten wie ik ben en bekend zijn als artiest.” Women Connected betekent daarom misschien ook wel zoveel voor haar. “Ik voel me hier gezegend, thuis, mezelf, vol met passie en liefde.” Ze speelt dan ook niet alleen mee in de voorstellingen van Women Connected, maar brengt ook nieuwe ideeën in. Daarnaast is ze, zoals ze het zelf omschrijft: “Een bak licht voor alle vrouwen”.

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met SARAH

 

Sarah werd geboren in Al Haska in Syrië en woont nu in IJsselmonde. Sarah kwam eigenlijk per toeval terecht bij ons. “Ik was in de bibliotheek en zag dat er kraanvogels door Women Connected werden gevouwen in de foyer. Toen ben ik gelijk mee gaan doen en nu hoor ik bij de groep!”

Sarah wordt vrolijk van tekenen, haar familie en dochter. Ze vindt het moeilijk om veel verantwoordelijkheid te hebben, maar ze droomt van een goede toekomst voor haarzelf en haar dochter. “Ik wilde graag gaan studeren en dat doe ik nu dus ook nog!”

“Ik krijg altijd veel inspiratie als ik hier ben,” vertelt Sarah. Ze doet ook altijd haar best als ze er is. “Ja, ik voel me hier blij en ik voel me hier mezelf”.

RESERVEER KAARTEN!

Maak kennis met SHARITA

 

Je kunt Sharita kennen van de voorstellingen de Stille Heldinnen Disco uit 2017 én 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Sharita werd geboren in Nickerie Paradise in Suriname en woont nu in Feijenoord in Rotterdam. Ze leerde ons kennen via House of Hope.

Sharita wordt vrolijk van alles wat ze voor haar prachtige zoon doet. Maar ze vertelt ook dat ze ervan droomt om haar moeder een keertje te kunnen verwennen. Ze vindt het moeilijk wanneer er mensen zijn die haar van alles verwijten en naar beneden halen: “Alsof ik niks waar ben, terwijl ik heel goed weet dat ik niet zo ben. Dan twijfel ik aan mezelf.” 

“Toen ik bij Women Connected begon was ik bescheiden en durfde ik niet zo goed,” vertelt ze. Dat is inmiddels wel anders: “Ik doe dit met heel veel liefde en plezier. Ondanks de beperkingen die ik in me heb, steun ik anderen en zet ik me in daar waar ik nodig ben. Ik voel me zo goed tussen al die vrouwen van Women Connected. Ik sta niet alleen meer!”

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met MARIANNE

 

Je kunt Marianne hebben zien spelen in Zhong, Kerst zonder Grenzen, Terug naar Later, Stille Heldinnen Disco uit 2017 en 2018 en straks ook in een voorstelling van De Paraplu, daar is ze net gestart. Marianne werd geboren in Oost en West Souburg in Zeeland en nu woont ze in het Oude Westen. Ze kent het Rotterdams Wijktheater (RWT) van een culturele dag op het Schouwburgplein. “Daar had ik een gesprek met Annelies, de oprichtster van het RWT.” De eerste voorstelling die Marianne van het RWT gezien heeft, is al heel lang geleden. “Net na de oprichting, ja. Ik wilde namelijk wel regisseur worden bij het RWT. Maar ik deed heel veel in die tijd, dus dat is er nooit van gekomen.”

Marianne wordt vrolijk van de eerste sneeuwklokjes, de zon, maar ook van de regen, korte mouwen, korte broek… Maar ze wordt echt blij van alles wat op haar pad komt en ze nog aanpakken kan! “Zoals theater, zingen in een strijdkoor, foto’s maken voor de buurtkrant en de website, de “We laten ons nog niet kisten” groep (woningen voor ouderen), hand en spandiensten voor iedereen in de wijk en bon-bon-block (chocolade) avonden: een vrijdagavond in de maand waar we met 7 vrouwen naar een film kijken.” Als je haar hoort praten, dan begrijp je misschien wel waarom deze bezige bij ervan droomt om zonder al te grote kwalen ouder te worden. En ook bij Women Connected weet ze altijd een positieve bijdrage te leveren! “Ik hoop te kunnen helpen met flyeren, het betrekken van groepen voor 2019, de promotie en ambassadeurschap!”

Wat ze moeilijk vindt? “Ik vind niks moeilijk”, zegt de nuchtere Marianne. Ze voelt zich wel wisselend tussen als die vrouwen van Women Connected. “Over het algemeen goed. Je leeft mee met de anderen, maar soms ervaar je het gevoel van onbegrip.” Women Connected betekent voor haar: “het samenzijn met andere vrouwen en leren van wat iedereen te vertellen heeft”. Ze is zelfs zo enthousiast dat ze vindt dat er ook een Men Connected moet komen voor mannen! “Dat zou voor hun ook goed zijn!”

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met SARA

 

Je kunt Sara kennen van de voorstellingen Stille Heldinnen Disco uit 2017 en 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Ze werd geboren in Teheran in Iran en woont nu in Lombardijen in Rotterdam. Ze ontdekte het Rotterdams Wijktheater via de website. “In Iran heb ik theater gestudeerd, dus toen ik in Nederland was heb ik gegoogeld naar “theater in Rotterdam”.

Sara droomt over manieren om dat gevoel van haar kindertijd terug te krijgen. “Ik was een heel blij en actief kind met twee zussen (één ouder en één jonger) en een broertje. De mooiste dag van mijn leven,” vertelt ze verder, “was toen ik 9 jaar was. Mijn broertje werd toen geboren. Ik weet nog goed dat ik brood ging kopen en mijn ouders in de auto voorbij zag rijden op weg naar huis. Ik heb toen alles laten vallen en ben naar huis gerend om de baby te zien!” Nog altijd wordt Sara vrolijk van haar familie en vriendinnen en geniet ze ervan om met verschillende kunstvormen bezig te zijn. “Ik schrijf, lees, teken en maak theater.” Maar waar ze minder blij van wordt zijn “van die mensen die in je gezicht glimlachen, maar achter je rug om praten en jaloers zijn. Ik snap niet waarom mensen dat doen”.

Women Connected staat voor haar voor: “een groep vrouwen met wie je over elkaars leven kan praten. Een soort dramatherapie. Je kan hier over jezelf praten, over jezelf huilen en jezelf nog een keer spelen uit een vroegere situatie. Je kiest hier je eigen verhaal.” Naast acteren bij Women Connected is ze ook vrijwilliger bij Women Connected! “Ik probeer weer terug bij mezelf te komen en ik voel me blij hier. Hier ben ik actief, wil meer contact hebben met anderen, wil leren en meer ervaring opdoen.”

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met AIDA

 

Je kunt Aida kennen van Bazar Aisha, Charlois aan het Water, Bekende vreemden en de Stille Heldinnen Disco uit 2017 en 2018. Aida werd geboren in Brčko in Bosnië en is nu woonachtig in Spijkenisse. Ze kent het Rotterdams Wijktheater (RWT) van de toen haar zoon, Samed, nog om de peuterspeelzaal zat. “Annelies vroeg of ik kapster wilde zijn van de groep en zo leerde ik, nu al bijna 12 jaar gelden, het RWT kennen in het Millinxparkhuis.”

Aida heeft geen dromen, maar wordt vrolijk van positieve, sociale mensen en geniet van elke dag. “Dat is het belangrijkste,” vertelt ze. “Doelen zijn er natuurlijk continue en doorgroeien doe je elke dag. Als je me vraagt wat ik moeilijk vind, dan vind ik mezelf het aller moeilijkste. Ik houd van mezelf, maar om me te ontwikkelen heb ik heel veel aandacht nodig.” 

Women Connected betekent voor haar sociale controle. “Anders blijf ik achter mijn televisie zitten. Dit is het enige wat ik voor mezelf doe. Ik dwing mezelf om te komen, want ik weet dat ik waarde in de groep breng en ik wil er graag voor iedereen zijn. Het geeft mij rust om hier te zijn, omdat ik hier alles kan zeggen. Maar het is wel meer dan alleen sociale controle,” vertelt ze. Haar man zegt altijd: “Als we gaan verhuizen, dan moet het RWT mee”. Aida voelt zich zo verbonden met iedereen, dat niks hier vreemd meer is. “Dit kan je geen vrienden noemen, geen familie, dit is meer dan dat, ruzie met elkaar is ook goed hier. We boosten elkaar eigenlijk. Die vrijheid van geest, dat heb je buiten niet. Ik krijg echt kracht van deze vrouwen, word bewust van mijn eigen bestaan en dat mijn eigen leven zo slecht nog niet is.”

RESERVEER KAARTEN!


Maak kennis met SHAMIN


 

Je kunt Shamin kennen van de voorstellingen van de Stille Heldinnen Disco uit 2016, 2017 én 2018 en Kijk maar uit, ik kom van Zuid. Shamin is geboren in Bujumbura in Burundi en is woonachtig in de Tarwewijk in Rotterdam. Ze kent Women Connected via House of Hope. “Daar ben ik gevraagd om mee te dansen en spelen.”

Shamin wordt vrolijk van dansen, praten met mensen, tv kijken (vooral Afrikaanse films), sporten (kickboksen, hardlopen en Zumba) en haar kleinkinderen. Ze zou graag nog beter Nederlands leren. “Soms vind ik het nog moeilijk om met andere mensen te communiceren” Ook droomt ze ervan om een vaste baan te hebben. “Die wil ik heel graag, alles is goed, maar het moet wel met vriendelijke mensen zijn.” Heel begrijpelijk, als je weet dat ze het heel moeilijk vindt als mensen boos op haar zijn of als mensen ruzie met haar maken.

Shamin voelt zich ontzettend blij tussen alle vrouwen. “Het is een hele mooie en vriendelijke groep, kortom ik houd van ze allemaal!”Deel deze pagina: