Lördag – Zaterdag 18 november

Lördag – Zaterdag 18 november

Ook vandaag trekken we erop uit naar Biskopgarden. Om 10 uur staan we voor de deur. Het gebouw is niet open op zaterdag maar we hebben de sleutels. We gaan het licht stellen. Dat doen we zelf want er is niemand die ons daarmee kan helpen of er meer verstand van heeft dan wij.

Cathrin is er ook bij. Ze is gelukkig heel sterk. We sjouwen een enorme ladder van 4 meter naar de vloer. We hebben een klein licht plannetje gemaakt. Ik klim naar boven en stel het licht. Cathrin staat op de stipjes en Inez schuift op de lichttafel knopjes heen en weer. Ik hou altijd van deze momenten. Er komt een soort rust bij kijken en het is altijd heel gezellig. Anna is eerder gekomen om koffie voor ons te zetten. Ze heeft de kantine extra gezellig gemaakt met kaarsjes. Er zijn nog ouderwetse tracks die je met een touw naar beneden moet laten zakken. De contra gewichten zijn verdwenen en iemand zonder enige zeil ervaring heeft de mega oude touwen opgeknoopt, we sjorren en trekken maar dan lukt het toch om de tracks naar beneden te laten zakken. We stellen ook deze led-lichten. En zijn uiteindelijk heel tevreden dat we dit klusje zond

er Robert hebben kunnen klaren. Hoewel we denken dat hij al 10x had gezegd dat we echt geen voorstelling kunnen maken in deze zaal. Maar we geven dan ook een “presentatie”. Om het af te maken plaatsen we voor de ramen extra zwarte gym matten voor verduistering. Ook achter de gescheurde zwarte gordijnen zetten we de zwarte kant van de matten neer om de witte muur af te schermen. Laat de spelers maar komen, we zijn er klaar voor!

De spelers zijn er vandaag niet allemaal. Lena had een verjaardag, Shirins’ moeder was gevallen en Sara kwam later. Maar wel kwam Nahid aanwaaien. Een lerares die Iraniërs Zweeds leert. Sima had haar uitgenodigd. Dat kwam mooi uit. Dan kon zijn voor de anderen een beetje invallen. We werken heel hard. Gaan door standen heen die Inez maakt. Het is eigenlijk beetje onbegonnen werk aangezien Inez “achter” de vloer in het techniek hok zit. We spelen namelijk niet op het hoge podium maar ervoor! Het publiek zit op de trappen van het podium en op het podium. Toch maakt Inez mooie plaatjes en omdat we de lichttafel niet kunnen

programmeren gaan we gewoon standen schuiven! ( Sorry Robert ik weet wat je nu denkt! ) Om 14:30 doen we de eerste echte doorloop, we weten toch nu toe nog niet hoe lang de presentatie duurt. Precies 20 minuten! Netjes en fijn om het een keer allemaal achter elkaar gedaan te hebben. Tevreden ruimen we op. Terwijl Sara al staat te trappelen om te vertrekken knoeien wij nog met het alarm. Sara heeft ons en de hele groep bij haar thuis uitgenodigd om te komen eten. Ze heeft de hele dag in de keuken gestaan. Haar huis is klein maar gezellig en heel smaakvol ingericht. Uit de keuken komen heerlijke geuren! Het ziet er fantastisch uit, het smaakt heerlijk en het is onwijs gezellig. Inez en ik zitten te glimmen en zijn heel dankbaar dat we dit mogen meemaken. Tevreden rijden we met Sahar mee in de  bus naar het centrum vanwaar we de weg weten naar “huis”. Totaal ontspannen glij ik lekker vroeg mijn bedje in. Morgen vrij!


Deel deze pagina: