TOEN / WIJ / NU / ZIJN

TOEN / WIJ / NU / ZIJN

We kijken met een warm gevoel terug op onze decembervoorstelling Toen / Wij / Nu / Zijn in Islemunda. Het was echt een feestje, met schitterende, ontroerende, zware en vrolijke verhalen en momenten. Mensen uit alle windstreken vertelden op verschillende plekken in Islemunda hoe het is om je leven opnieuw te beginnen. En op het eind kwamen we allemaal samen in de Theaterzaal van Islemunda voor een gezamenlijke maaltijd waarbij de acteurs feestelijke hapjes ‘van thuis’ uitdeelden.

Creative producer Stefan van Hees vertelde het volgende in een interview in het AD: “Noem mij liever een dromer dan een realist. Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke verhalen mensen dichtbij elkaar kunnen brengen. Medemenselijkheid begint bij luisteren naar elkaars levensverhaal.”

“Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde”, denkt Van Hees. “Je wilt een thuis creëren, je wilt je goed voelen, een nieuwe kring mensen om je heen opbouwen. Niemand wil eenzaam zijn.” Dat geldt voor de student uit Maastricht die naar Rotterdam komt en ook voor een vluchteling die vreselijke dingen heeft meegemaakt. Alle verhalen van nieuwe Rotterdammers komen samen, allemaal met een eigen toon en een bijzondere inslag.


Deel deze pagina: