Bejaarden & Begeerte in Rotterdam

Bejaarden & Begeerte in Rotterdam

Op donderdagmiddag 1 november verwelkomen we de heren en dame van Bejaarden & Begeerte in Islemunda.

Oscar Kocken en Lucas de Man raakten tien jaar geleden geïnspireerd door hun eigen opa’s, die op hoge leeftijd wederom verliefd werden. Liefde op latere leeftijd, dat werd het onderwerp van hun voorstelling Bejaarden & Begeerte. Ze spraken met ouderen in het hele land over de liefde. Gesproken werd over de allereerste verliefdheid, het eindeloos dansen van de foxtrot, het gebrek aan voorlichting, de macht van de kerk en de ondergeschikte positie van de vrouw. Maar ook het heden kwam aan bod: hoe verandert de liefde als je ouder wordt? Kan je opnieuw verliefd worden als tachtig bent? Fladderen de vlinders nog net zo als toen je twintig was? Werkt het lichaam nog mee? Kom je het verlies van je partner ooit te boven?

Met al deze verhalen maakten Kocken & De Man de voorstelling Bejaarden & Begeerte, waarin zij laten zien dat het bloed bij ouderen heus nog wel stroomt daar waar het niet gaan kan. Dat zij ook hun dromen hebben en verlangens, maar ook dat er nogal wat taboes zijn, bijvoorbeeld bij de kinderen, verzorgenden en activiteitenbegeleiders. Al die verhalen van vroeger en nu komen samen een voorstelling vol muziek, film, tekst en hier en daar zelfs een dansje.

De voorstelling raakt onderwerpen aan waar vaak wat stiekem of besmuikt over wordt gedaan, terwijl het toch zeker heel erg menselijk is om verliefd te worden, ook als je 70+ bent.

Bejaarden & Begeerte ging in première in 2009. Nu, meer dan 250 speelbeurten en ruim 25.000 bezoekers later, spelen Oscar Kocken en Lucas de Man voor het laatst deze productie. Met pijn in het hart, maar: de makers zijn te oud geworden en de bejaarden te jong. We zijn heel blij dat we nog op het nippertje de voorstelling in IJsselmonde kunnen laten zien!

Bejaarden & Begeerte
Donderdag 1 november om 14:30 uur
Duur van de voorstelling: ongeveer 75 minuten
Kaarten €5, via www.islemunda.nl of 010-4230192


Deel deze pagina: