Het thema van ICAF ‘23: The Sound of Change

Het thema van ICAF ‘23: The Sound of Change

Waarom een warm en alternatief geluid volgens ons noodzakelijk is


Lieve lezer,

Het begin van de coronapandemie in 2020 bracht een ware aardverschuiving teweeg. Voor twee jaar ging de wereld eventjes op slot, het leven on hold.

Waar sommigen de pandemie wisten te benutten als een moment van bezinning, brak er voor een grote meerderheid juist een tijd van veel spanning en onzekerheid aan. En nadat we uit de lockdowns kropen, was de samenleving niet langer hetzelfde. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd.

In deze nieuwe realiteit voelt het alsof we meer dan eens lijnrecht tegenover elkaar staan. Afstanden lijken te zijn toegenomen. Met de negende editie van het ICAF willen we daar warme, alternatieve geluiden tegenoverstellen. Een noodzakelijk geluid van verandering. The Sound of Change.

Voor het Stadsprogramma hebben we kunstenaars en gezelschappen uit o.a. Argentinië, Colombia, Ecuador, Griekenland en België geselecteerd die op een betekenisvolle manier vorm geven aan verandering. Mensen die taboes helpen doorbreken en zich inzetten voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Mensen die zich niet fixeren op het maken van onderscheid, maar op het maken van een verschil. Mensen die afstanden overbruggen. Want alleen met het bouwen van bruggen komen we dichter bij elkaar.

Word jij onderdeel van ons geluid van verandering? Bekijk het Stadsprogramma.


Deel deze pagina: