STRAATSTAAT FILM DEEL 2 ‘RACHELLE’ NU TE BEKIJKEN

ELIA
STRAATSTAAT FILM DEEL 2 ‘RACHELLE’ NU TE BEKIJKEN

Voor de zomer waren wij druk met het opnemen van drie korte films in het kader van ons project De StraatStaat. Deel 2 ‘Rachelle’ is vanaf nu online te zien.

In de films volgen we een Rotterdams gezin dat moet zien te overleven in moeilijke situaties. De films zijn bedoelt als gespreksstarters. Elk deel geeft daarbij het perspectief van één van de gezinsleden. In het tweede deel is dat van moeder Rachelle.

De korte films maken deel uit van ons social-artistieke en multidisciplinaire project de StraatStaat. Daarin werken we met jongeren en iedereen die met hen te maken heeft. ‘We hebben voor jongeren gekozen, omdat we verder wilden kijken dan de krantenkoppen. Ze verdienen meer ruimte om zichzelf uit te leggen,’ aldus Jasmina.

In de films worden de rollen dus vertolkt door Rotterdammers die nog geen eerdere acteerervaring hebben opgedaan. In november presenteren we de voorstelling ELIA, ook onderdeel van De Straatstaat. Ook in die voorstelling werken we met jongeren die nog niet eerder op toneel hebben gestaan.

Het tweede deel van de StraatStaat-films bekijk je hieronder. Het eerste deel ‘Delano’ bekijk je via deze link.

 


Deel deze pagina: