Lopend Vuurtje – Deel 4 met Joany Muskiet (stichting Helderheid) #1

Lopend Vuurtje – Deel 4 met Joany Muskiet (stichting Helderheid) #1

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Lopend Vuurtje. In deze reeks trekken we met onze tot huiskamer omgebouwde vrachtwagen de wijken in. Opzoek naar verschillende perspectieven op straatcultuur. Met deze keer op bezoek: Joany Muskiet (stichting Helderheid).

Voor ons project de StraatStaat is Stefan er weer met de vrachtwagen op uit getrokken voor een nieuw deel van Lopend Vuurtje. Ditmaal een ontmoeting met Joany Muskiet, ook wel liefkozend ‘de moeder van Zuid’ genoemd. En niet voor niets. Zo runt Joany stichting Helderheid en onderneemt ze verschillende projecten met- en voor jongeren in Rotterdamse stadsdeel onder de Maas. Iets waar wijlen haar zoon een flinke inspiratiebron voor bleek te zijn: ‘Na Breyten’s overlijden hoorde ik pas wie hij was op straat.’    

Het eerste deel van ons tweedelige gesprek beluister je hieronder. Volgende week nemen we je mee terug naar Rotterdam-Zuid voor het tweede deel van ons gesprek met Joany.

Heb je trouwens de vorige delen van Lopend Vuurtje gemist? Geen probleem. Hieronder vindt je alle delen gemakkelijk terug:

Deel 1 met Loes van der Wees (officier van justitie): #1#2
Deel 2 met Martin Miles (Team Enkelband): #1#2
Deel 3 met Fatih (oud-politieagent): #1, #2


Deel deze pagina: