Lopend Vuurtje in de Schilderswijk, met Fatih (oud-politieagent) #2

Lopend Vuurtje in de Schilderswijk, met Fatih (oud-politieagent) #2

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Lopend Vuurtje. Hierin trekken we met onze tot huiskamer omgebouwde vrachtwagen de wijken in. Opzoek naar verschillende perspectieven op de kloof, overeenkomsten- en overlap tussen straat-, school- en thuiscultuur. En ook deze week blijven we nog even in de Haagse Schilderswijk.

Nog steeds staat de vrachtwagen geparkeerd naast een trapveldje in de ‘beruchte’ Haagse wijk. Het weer is lekker Nederlands: bewolkt en grijs, inclusief wat zachte motregen. Zo saai als het weer is, zo levendig is echter het gesprek tussen Stefan en Faith.

Fatih is oud-politieagent en vertelde ons vorige week al over zijn “wat mindere” jeugd, zijn toevallige besluit om zich bij de politie aan te sluiten en zijn perspectief op straatcultuur. Ditmaal duikt Stefan wat dieper in op Fatih’s politieverleden. Want hoe verschilt het politiewerk van toen met dat van nu? En wat betekende het toentertijd voor een politieagent met een Turkse achtergrond om te werken in de Schilderswijk en Wassenaar. Twee totaal verschillende werelden, waar mensen dan ook totaal verschillend op hem reageerden: “Deed iemand de deur op slot en ging ‘ie de politie bellen om te vragen of er inderdaad iemand met dat uiterlijk, daar in die wijk rondhing”.

Het tweede deel van ons gesprek met Fatih beluister je hieronder. Het eerste deel gemist? Via deze link luister je het gesprek gemakkelijk terug.

Heb je de vorige delen van Lopend Vuurtje gemist? Geen enkel probleem! Ons gesprek met Loes van der Wees (officier van justitie) is te vinden via de volgende links: deel 1deel 2. Ook het tweedelige gesprek met Martin Miles (oprichter Team Enkelband) is terug te beluisteren, via: deel 1deel 2.

Oproep – Ben jij, of ken jij iemand die we echt moeten spreken omtrent deze thematiek? Graag! We zijn altijd opzoek naar nieuwe interessante perspectieven. Je kunt contact met ons opnemen via deze link!

 

 


Deel deze pagina: