Lopend Vuurtje – Deel 3 met Fatih (oud-politieagent) #1

Lopend Vuurtje – Deel 3 met Fatih (oud-politieagent) #1

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Lopend Vuurtje. Hierin trekken we met onze tot huiskamer omgebouwde vrachtwagen de wijken in. Opzoek naar verschillende perspectieven op de kloof, overeenkomsten- en overlap tussen straat-, school- en thuiscultuur. Deze keer alleen niet vanuit Rotterdam, maar vanuit de Haagse Schilderswijk.

Onze vrachtwagen staat geparkeerd naast een trapveldje in de ‘beruchte’ Haagse wijk. Terwijl het buiten zachtjes miezert, gaan we in gesprek met de 48-jarige Fatih. Hij groeide niet alleen op in dit stadsdeel, maar was hier ook jaren actief als politieagent. Het gesprek leidt ons zodoende langs zijn “wat mindere” jeugd, zijn toevallige besluit om zich bij de politie aan te sluiten, maar ook zijn perspectief op straatcultuur. “Ik heb heel veel begrip, maar denk dat je nooit last moet veroorzaken tegenover anderen.”

Het eerste deel van ons tweedelige gesprek beluister je hieronder. Volgende week nemen we je mee terug naar de Schilderswijk voor het tweede deel van ons gesprek met Fatih.


Heb je trouwens de vorige delen van Lopend Vuurtje gemist? Geen probleem. Hieronder vindt je alle delen gemakkelijk terug:

Deel 1 met Loes van der Wees (officier van justitie): #1#2
Deel 2 met Martin Miles (Team Enkelband): #1#2
Deel 3 met Fatih (oud-politieagent): #2
Deel 4 met Joany Muskiet (stichting Helderheid): #1


Deel deze pagina: