Lopend Vuurtje in de Schilderswijk, met Fatih (oud-politieagent) #1

Lopend Vuurtje in de Schilderswijk, met Fatih (oud-politieagent) #1

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Lopend Vuurtje. Hierin trekken we met onze tot huiskamer omgebouwde vrachtwagen de wijken in. Opzoek naar verschillende perspectieven op de kloof, overeenkomsten- en overlap tussen straat-, school- en thuiscultuur. Deze keer alleen niet vanuit Rotterdam, maar vanuit de Haagse Schilderswijk.

Onze vrachtwagen staat geparkeerd naast een trapveldje in de ‘beruchte’ Haagse wijk. Terwijl het buiten zachtjes miezert, gaan we in gesprek met de 48-jarige Fatih. Hij groeide niet alleen op in dit stadsdeel, maar was hier ook jaren actief als politieagent. Het gesprek leidt ons zodoende langs zijn “wat mindere” jeugd, zijn toevallige besluit om zich bij de politie aan te sluiten, maar ook zijn perspectief op straatcultuur. “Ik heb heel veel begrip, maar denk dat je nooit last moet veroorzaken tegenover anderen.”

Het eerste deel van ons tweedelige gesprek beluister je hieronder. Volgende week nemen we je mee terug naar de Schilderswijk voor het tweede deel van ons gesprek met Fatih.

Heb je trouwens de vorige delen van Lopend Vuurtje gemist? Geen probleem! Ons gesprek met Loes van der Wees (officier van justitie) is te vinden via de volgende links: deel 1deel 2. Ook het tweedelige gesprek met Martin Miles (oprichter Team Enkelband) is terug te beluisteren, via: deel 1, deel 2.

Oproep – Ben, of ken jij nog iemand die we echt moeten spreken omtrent deze thematiek? Graag! Je kunt contact met ons opnemen via deze link!


Deel deze pagina: