De Straatstaat in de maak met 90 jongeren!

De Straatstaat in de maak met 90 jongeren!

Vanaf aanstaande maandag werken wij samen met 90 jongeren van het Zuidermavo aan de Straatstaat! Hierbij ons laatste zoom-overleg voordat we gaan starten.

Samen met 90 jongeren tussen de 13 en 15 jaar uit Rotterdam Zuid onderzoeken we de kloof tussen de straatcultuur en de burgercultuur. In welke werelden moeten deze jongeren allemaal zien te overleven? Hoe verschillen die werelden van elkaar? Waar botst je wereld van thuis met die van de straat of school? Wat doe je dan? Wat is typisch ‘straat’? Waneer hoor je er niet meer bij?
We trappen af met onze voorstelling Niet Tuchten die we in de gymzaal gaan spelen. Daarna werken we in groepen aan het thema. Jongeren zijn daarin de experts, en leren ons door hun verhalen over de botsing van culturen waar zij dagelijks mee te maken hebben. Maar we ontdekken ook hun authentieke talenten en bieden de genen die willen een kans om na deze week samen met ons verder te werken aan het project de Straatstaat!
Let’s go Zuidermavo!

Deel deze pagina: