VACATURE Coördinator bedrijfsvoering – per direct, 0,6 fte

Deze vacature is inmiddels vervuld

Het Rotterdams Wijktheater (RWT) is een klein en gepassioneerd theatergezelschap (ca. 6 fte) dat midden in de samenleving staat en met professionele regisseurs relevante en authentieke theatervoorstellingen maakt mét, voor en door mensen die niet vanzelfsprekend met kunst in aanraking komen. Het RWT is gevestigd in Islemunda, podium van IJsselmonde. Eens per drie jaar organiseert het RWT het Internationaal Community Arts Festival (ICAF). Het RWT zoekt een coördinator bedrijfsvoering (0,6 fte).

Coördinator bedrijfsvoering houdt zich bezig met de programmaplanning op zowel korte als lange termijn. Daarin komen alle aspecten rond de projecten van RWT samen: van de toedeling van financiële middelen, de planning van medewerkers en de inzet van externe krachten, alsmede het voldoen aan prestatieafspraken met financiers. De programmaplanning heeft een horizon van enkele jaren.

Als coördinator bedrijfsvoering ben je de belangrijkste schakel tussen diverse perspectieven van collega’s een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. In overleg met de directeur stel je de financiële jaarbegroting op ten behoeve van het verkrijgen van externe financiering. Je bent flexibel waar het kan en streng als het moet. Je handelt namens de directeur praktische zakelijke kwesties af, organiseert de korte termijn, houdt de boekhouding op orde, bewaakt budgetten en termijnen, en signaleert risico’s en overschrijdingen.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Ondersteunen van de directeur bij het bevorderen van de voortgang van werkzaamheden en het stellen van prioriteiten op korte termijn
 • Opstellen van financiële begrotingen in overleg met de directeur
 • Ondersteunen bij het opstellen van financieringsaanvragen
 • Overleggen met collega’s over de inzet van budgetten en externe krachten
 • Op orde houden van de boekhouding
 • Bijhouden en inzichtelijk maken van de meerjarenprogrammaplanning
 • Analyseren van financiële informatie om risico’s of overschrijdingen te signaleren
 • Voorstellen doen om de bedrijfsvoering te verbeteren
 • Ondersteunen bij personeelszaken zoals opstellen van contracten

 

Voor de functie is vereist:

 • Kennis van en ervaring met boekhouding, begroting en budgetbewaking
 • Organisatievermogen, actiegericht, ordelijk en analytisch
 • Organisatiesensitiviteit en gevoel voor tact in de samenwerking met collega’s
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Affiniteit met de missie van het RWT
 • Kennis van de culturele en/of sociale sector strekt tot aanbeveling

Salaris conform schaal 8 van de CAO Toneel en Dans.

U kunt uw sollicitatie tot en met 16 juni 2019 sturen aan Rotterdams Wijktheater, t.a.v. de algemeen directeur: mevr. J. Ibrahimovic, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam of per email: jasmina@rotterdamswijktheater.nl. Voor meer informatie: Jasmina Ibrahimovic, 06 – 2954 0902. De selectiegesprekken vinden plaats op di 18 en do 20 juni.