Vacature REGIE-­STAGE

DEZE VACATURES ZIJN inmiddels vervuld, je kunt contact opnemen ivm seizoen 2020-21

 

Vacature REGIE-STAGE bij het Rotterdams Wijktheater

Het Rotterdams Wijktheater is een community art gezelschap dat diepgeworteld is in de Rotterdamse samenleving. Wij maken relevante, herkenbare theatervoorstellingen met, voor en door mensen die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen en dat doen we op participatieve basis. Onze deelnemers zijn onze inspiratiebron, partner, en speler. Wij maken al meer dan 25 jaar theater dat mensen een podium geeft, lokaal talent ontwikkelt, gemeenschappen versterkt en de community arts zowel national als international verder helpt ontwikkelen.

Seizoen 2018-2019
Het RWT werkt met een aantal doorlopende trajecten waarbij we ons per traject focussen op een bepaalde doelgroep. Een daarvan is de ‘jongerenlijn’. Regisseur Hans Lein maakt binnen die lijn theatervoorstellingen met echte ‘Roffa jongeren’. Voorstellingen zijn gebaseerd op hun levensverhalen, en zijn artistiek gebouwd op de authenticiteit en talent van deze ruwe diamanten. Komend seizoen beginnen we met het maken van een nieuwe jongerenvoorstelling die op tournee zal gaan in 2019-2020. Parallel daaraan willen we in de research fase van onze nieuwe jongerenproductie, 4e jaars theatermakers de kans geven een voorstelling met dezelfde doelgroep te maken, onder begeleiding van Hans Lein. Deze stage-voorstelling zal minimaal 2x te zien zijn tijdens het Nieuwe Makersfestival in Islemunda begin juni 2018. Als regie-stagiar(e) heb je inhoudelijk alle vrijheid, zolang je je flexible genoeg opstelt voor wat de groep je inhoudelijk en vormelijk geeft.

Werkzaamheden:

 • het werven van een groep jongeren die zelden of nog nooit eerder in aanraking zijn geweest met theater
 • artistiek onderzoek doen naar thema en vorm in een repetitieproces
 • het schrijven en regisseren van de uiteindelijke theatervoorstelling
 • meedenken met het communicatieplan (wie wil je bereiken en hoe?)
 • meedenken met de werving van het publiek

Functie-eisen

 • 4e jaar kunstvakopleiding (bij voorkeur theater richting)
 • nieuwsgierigheid naar deze doelgroep
 • nieuwsgiering naar dramatisch material dat voort komt uit deze doelgroep
 • zeer social vaardig
 • zelfstandig
 • verantwoordelijk
 • flexible en ‘openminded’
 • stressbestendig
 • beschikbaarheid van 2 dagen in de week in de periode najaar 2018 tot medio juni 2019

Wij bieden:
Een inspirerende, leerzame periode, en een betrokken begeleiding door regisseur Hans Lein en gezelschapsdramaturg Jasmina Ibrahimovic. Het Rotterdams Wijktheater heeft meer dan 25 jaar ervaring in het maken community theatervoorstellingen en weet om te gaan met zowel sociale als artistieke dilemma’s die bij dit werk komen kijken. Ons team is klein, en erverend, en betrokken.

Praktisch bieden we:

 • PR ondersteuning voor eindvoorstelling
 • Professionele ondersteuning voor theatertechniek (in uren en materieel)
 • Gebruik van onze repetitieruimte in Islemunda, Rotterdam
 • Reiskostenvergoeding van en naar Rotterdam (indien nodig)
 • Een zeer bescheiden maandelijkse vergoeding (uitgaande van 2 dagen in de week) van €75,-

Contact en vacature informatie
Ben je nieuwsgierig en/of geïnteresseerd? Neem dan zo snel mogelijk (en uiterlijk op 1 augustus) contact op met Jasmina Ibrahimovic (jasmina@rotterdamswijktheater.nl) en licht in de email alvast kort toe wie je bent en wat je motivatie of vraag is.